Warning: The magic method Events_Maker::__wakeup() must have public visibility in /data/f/a/fa8639ee-5fce-495d-b5da-b470f44c3a8a/mariatalskystvanec.sk/web/wp-content/plugins/events-maker/events-maker.php on line 151
august 2024 – MARIATÁLSKY ŠTVANEC

Mesiac: august 2024

2. augusta 2024

Štrnásty ročník Mariatálskeho Štvanca sa blíži

Predstavte si, že vybiehate z krásneho lesa po naozaj vydarenom trailovom behu. Dali ste si poriadne do tela a už máte pred sebou tie vytúžené posledné metre, užívate si mäkký zelený trávnik a na cieľovej rovinke vás povzbudzujú známi aj neznámi, pozitívnou náladou vyzbrojení ľudia. Atmosféra v cieli je taká, že sa cítite ako víťaz. A možno ním aj ste, pretože ste sa nestratili a predbehli ste západ slnka. Keď sa vydýchate a doplníte vypotené tekutiny, dostanete sa k stánkom s chutným jedlom a neviete, kam skôr… Nemusíte si to len predstavovať. Prihláste sa na Mariatálsky Štvanec, kde vás toto všetko čaká!

V nedeľu 29. septembra 2024 sa uskutoční už 14. ročník úžasného rodinného podujatia, ktoré sa každý rok teší z väčšieho a väčšieho počtu návštevníkov. Mariatálsky Štvanec nie je iba o behu, ale aj o budovaní komunity úžasných ľudí, ktorí prídu stráviť poslednú septembrovú nedeľu na jedno z najkrajších futbalových ihrísk široko-ďaleko. V Marianke stretnete celé rodiny, od tých najmenších, ktorí si prídu zasúťažiť na detských behoch, až po starých rodičov, ktorí svoje vnúčatká strážia, kým si stredná generácia odbehne svojho Štvanca v lese.

Čo nás tento rok čaká?

V doobedných hodinách sa na štart postavia detičky v niekoľkých kategóriách. Rozdelené podľa veku sa rozbehnú po širokom okruhu okolo futbalového ihriska. Minulý rok sa Mariatálskeho Štvanca zúčastnilo viac ako 300 detí. Prekonáme počas štrnásteho ročníka tento rekord?

Okrem behov na deti čaká aj pestrý sprievodný program, kreatívne stánky, maľovanie na tvár, či skákací hrad. Nudiť sa určite nebude nik.

Dospeláci majú tento rok na výber až tri trasy. Malý Štvanec o dĺžke 6 kilometrov, na ktorom si budú merať sily aj trojčlenné družstvá, krásnu lesnú desinu na Veľkom Štvanci, alebo novú 15 kilometrovú trať – Štvancové kombo. Firmy si môžu aj tento rok poskladať svoje trojčlenné tímy a zasúťažiť si v šampionáte firemných štafiet. A zopakujeme si aj novinku z minulého roka, rýchlostnú prémiu na poslednom úseku pred cieľom “Mariatálske kolečko”. Ocenených teda bude aj tento rok požehnane.

Počas celého dňa sa budete môcť občerstviť v stánkoch s dobrotami od výmyslu sveta. Sladké, slané, štiplavé, či radšej diétne? Bude si z čoho vyberať. Samozrejmosťou je aj kopa čerstvého ovocia a bohatý pitný režim. Nikoho nenecháme smädného, ani hladného.

Mariatálsky Štvanec sa môže už po štrnástykrát konať najmä vďaka skvelým partnerom. Ďakujeme najmä nášmu generálnemu partnerovi TUI Reisecenter Slovensko za obrovskú podporu a tiež hlavnému partnerovi Pattex, vďaka ktorému si zabehnete Súťaž tímov. Okrem nich sa o skvelý priebeh akcie postarajú aj Dôvera, zdravotná poisťovňa, Privatbanka, Penta Foundation, MG, sieť hotelov Trinity, SEP, Apex A, či Ytong. Špeciálne poďakovanie patrí Bratislavskému samosprávnemu kraju a Obci Marianka. Obyvatelia tejto malebnej obce pod Malými Karpatmi sú neoddeliteľnou súčasťou podujatia, sú s nami pri plánovaní akcie, prípravách areálu, pomáhajú priamo na podujatí od skorého rána do neskorého večera, mnohí z nich si trasu Malého či Veľkého Štvanca v lesoch nad svojou krásnou obcou aj odbehnú.

Tak čo, presvedčili sme vás? Prihlástesa na Mariatálsky Štvanec a príďte si užiť poslednú septembrovú nedeľu medzi úžasných ľudí – bežcov, chodcov, rodiny, priateľov, susedov, kolegov… Čaká vás deň plný radosti, športu, dobrého jedla, sprievodného programu pre deti aj dospelých a na záver aj spoločne odsledovaný západ slnka.  A ten je z futbalového ihriska nad Mariankou skutočne výnimočný.

Tešíme sa na vás!  

Scroll to top